Paet loodab IT-agentuuri loomise otsust lähikuudel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet.
Välisminister Urmas Paet. Foto: Peeter Langovits.

Välisminister Urmas Paet avaldas lootust, et Euroopa Liit võtab juba lähikuudel vastu otsuse luua infotehnoloogia agentuur, mille asukohamaaks soovib Eesti saada.


Paet ütles kolmapäeval BNSile, et kuigi sajaprotsendilist otsust agentuuri loomise kohta pole Euroopa Liidus veel tehtud, on põhimõtteline arusaam sellise agentuuri vajalikkusest olemas. «Loodan, et agentuuri loomise otsus tuleb lähikuudel,» lausus ta, lisades, et kui otsus on tehtud, saab Eesti esitada ka oma kandidatuuri agentuuri asukohamaa kohale.

Paeti sõnul on euroliidus tavaks viia uued asutused riiki, kus ühenduse allasutuste peakorterit veel pole, ning Eesti on praegu just üks selliseid. Samuti räägib tema sõnul Eesti kasuks edumeelse infotehnoloogiariigi kuvand ja asjaolu, et Eestis on olemas vajalik oskusteave ning ka NATO küberkaitsekeskus on siin edukalt tööle hakanud.

Küll möönis ta, et IT-agentuuri Eestisse toomiseks tuleb Euroopa Liidus veel kõvasti vaeva näha ning Eesti võimalusi nii ametnike tasemel kui poliitikute seas tutvustada. «Oleme leppinud kokku maksimaalselt kampaaniasse panustada,» kinnitas ta.

Paeti sõnul on uute asutuste peakorteritele olnud alati mitu kandidaati ning ka IT-agentuuri puhul võib eeldada, et soovijaid tekib veel. Seetõttu on tema sõnul tähtis, et Eesti ametiasutused suudaksid oma tegevust võimalikult hästi koordineerida ning üksteist võimalike arengutega kursis hoida.

Esmaspäeval arutas Paet kampaania praktilisi küsimusi siseminister Marko Pomerantsiga. «See on teema, mis ka lähinädalatel ja -kuudel sunnib meid kindlasti tihedalt koos töötama,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles