Maailma Mälestusmärkide Fond avaldas punase nimekirja

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma Mälestusmärkide Fondi uues nimekirjas on ka see Barcelonas asuv kirik.
Maailma Mälestusmärkide Fondi uues nimekirjas on ka see Barcelonas asuv kirik. Foto: AP / Scanpix

New Yorgis asuv Maailma Mälestusmärkide Fond avaldas järjekordse nimekirja kõige suuremas ohus olevates rajatistest, sel aastal tuntakse muret 93 objekti pärast 47 riigis.

Maailma Mälestusmärkide Fond (World Monuments Fund) on juba neli aastakümmet püüdnud kaitsta inimeste poolt kunagi loodud, kuid nüüd hävimisohus olevaid tähelepanuväärseid rajatisi, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Nüüdseks oleme juhtinud tähelepanu 630 rajatisele 125 riigis,» ütles Maailma Mälestusmärkide Fondi president Bonnie Burnham.

Kuigi enamus tänavuses nimekirjas olevaid objekte asub arengumaades, torkab silma, et muret tuntakse ka rikastes riikides - näiteks ka USAs - asuvate mälestusmärkide pärast.

Neist Eestile kõige lähemal olev rajatis on Jumalaema kirik Venemaal Podolskis, ent nimistus võiks olla ka Eestis ohus olevaid objekte - selleks tuleks neist aga teada anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles