Vahnaneni eramut kontrollinud ekspert lekitas uurimistulemusi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Matti Vanhanen
Soome peaminister Matti Vanhanen Foto: AFP / Scanpix

Eksperdid ei leidnud eile peaministri Matti Vanhaneni eramust TV2 saates «Silminnäkijä» (Pealtnägija) kirjeldatud hinnalist puitmaterjali, kuid uurimine on veel pooleli.


Ehitusekspert Matti Eklund rääkis ajalehele Ilta-Sanomat, et kõnealuseid kõrgekvaliteedilisi hööveldatud laudu Nurmijärvil asuvast majast ei leitud.

Täna hommikul rääkis sama mees YLE uudistele, et ajalehe väited olid ennatlikud ja spetsialistidel on uurimine pooleli.

«Me vaatame, kas seal ikka on midagi sellist, mis tavapärasest erineb,» lisas ta.

Eklund oli nende ajakirja TM Rakennusmaailma valitud spetsialistide hulgas, kes eile uurisid valitsusjuhi eramut. Tema sõnul pole maja ehitamisel puitu eriti palju kasutatud.

TM Rakennusmaailma lubas oma lõpliku otsuse avalikustada homme.

Telekanali TV2 «Pealtnägija» saate sisu eest vastutav Jyrki Richt taganeda ei kavatse ja jääb saates edastatud väidete juurde. Maja uurinud ehitusekspertide töö tulemuste kohta tal mingeid andmeid pole.

«Mina rõhutan, et lõplik selgus saabuks üksnes kohtuistungil, kus meie tunnistaja võiks astuda esile ja oma loo ära rääkida,» rääkis Richt.

«Pealtnägija» saates väideti, valitsusjuhi eramu ehitusele veeti hinnalist puitu ilma, et Vanhanen oleks selle eest pidanud raha maksma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles