Euroskeptikust Kaczyński allkirjastab reformileppe pühapäeval

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lech Kaczyński.
Lech Kaczyński. Foto: Reuters / Scanpix

Poola konservatiivne riigipea Lech Kaczyński esindaja kinnitusel allkirjastab president Euroopa Liidu institutsioone reformiva Lissaboni lepingu sel pühapäeval.


Kaczyński lubas reformileppe allkirjastada, kui iirlased selle rahvahääletusel heaks kiidavad. Möödunud nädalal toimunud kordusreferendumil otsustasid saareriigi elanikud reformikava toetada, misjärel lubas ka Kaczyński ratifitseerida juba varem Poola parlamendi heakskiidu pälvinud Lissaboni lepingu, vahendas BBC News.

Kaczyński kõrval pole Lissaboni lepingut ratifitseerinud ka Tšehhi euroskeptikust riigipea Václav Klaus. Temal avaneb selleks võimalus alles siis, kui leppele on andnud hinnangu riigi konstitutsioonikohus.

Lissaboni leppe jõustumiseks on vaja kõigi 27 liikmesriigi heakskiitu. Kõigi liikmesriikide heakskiiduta ei saa blokk aga muudatusi oma institutsionaalses korralduses läbi viia ja jätkata tuleks 2003. aastal jõustunud Nizza lepinguga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles