Soome ajaleht: eestlastest renditöölised teevad ohtlikke asbestitöid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitustöölised tellingutel
Ehitustöölised tellingutel Foto: AFP / Scanpix

Renoveerimisööde järsk hoogustumine on toonud Soome eestlastest renditöölisi, kes peavad tegema ebaseaduslikke ja eluohtlikke asbestitöid.


Ehitusliit ja Uusimaa töökaitsepiirkond on selliseid ohtlikke arenguid juba märganud, kirjutab sotsiaaldemokraatide häälekandja Uutispäivä demari.

Asbestitööde tegemiseks läheb alati vaja projekti ja luba, erivarustust ja väljaõpetatud spetsialiste. Eestis ei reguleeri asbestitöid ükski seadus ja tööjõu hind on majanduslanguse tõttu kukkunud.

«Probleemiks on see, et nüüd kõlbab iga töö ja ükskõik millistel tingimustel,» rääkis Uusimaa töökaitsepiirkonna insener Jan Rosqvist.

Töökaitseinspektorid on võtnud juba ilmingul sarvist kinni ja moodustanud nn asbesti töörühma ning hakanud külastama renoveeritavaid hooneid.

1980ndatel ja varem valminud hoonetes on eranditult kasutatud asbesti ja muid vähki soodustavaid kahjulikke aineid. Ehitusliidu hoiatuse järgi võivad remonditööd olla ohtlikud majaelanike jaoks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles