Raport: Vanhaneni majas väidetud kallist puitmaterjali polnud

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Matti Vanhanen
Soome peaminister Matti Vanhanen Foto: AFP / Scanpix

Ajakirja TM Rakennusmaailma ekspertide pärastlõunal avalikustatud raporti järgi on peaminister Matti Vanhaneni eramus kasutatud tavapärase kvaliteediga puitmaterjali.


Näiteks eluruumide lagede juures kasutatud haavapuidust lauad on raporti järgi «harilikust punnlauast ja selle laius on tavaline». Saali kaseparkett on tavapärase kvaliteediga, eluruumide teised põrandad on kaetud laminaatparketiga.

Valitsusjuht ütles MTV3-le, et lauakoormajutule pandi seega punkt. YLE üritas selle looga kukutada peaministrit ja asja menetlus oli mõistetamatu, kommenteeris Vanhanen.

Spetsialistid uurisid eile mitu tundi peaministri Nurmijärvil asuvat eramut ja kõrvalhooneid.

Eelmisel esmaspäeval eetris olnud telesaates «Silminnäkija» (Pealtnägija) räägiti, et Keskerakonnale lähedalseisvale Nuorisosäätiöle (Noorsoofond) korrusmaju ehitanud ehitusfirma viis Vanhanenile «päris kalli» laadungi ehitusmaterjale ja seda ilma rahata.

Soome keskkriminaalpolitsei (KRP) ei hakka uurima peaminister Vanhaneni majaehitusele toimetatud puitmaterjali küsimust ja seda võimaliku kuriteo aegumise tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles