Prantsusmaa seisab vastu Klausi ELi leppe märkusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Václav Klaus.
Václav Klaus. Foto: Reuters / Scanpix

Prantsusmaa seisab vastu igasugustele uutele tingimustele, mille Tšehhi president Vaclav Klaus kavatseb esitada enne Euroopa Liidu reformikava allkirjastamist, ütles Prantsuse välisminister neljapäeval.


«Me ei kavatse muuta Lissaboni lepet,» ütles Bernard Kouchner ajakirjanikele pärast kohtumist oma Serbia kolleegi Vuk Jeremiciga.

«Leppe üle hääletas Tšehhi parlament ja Tšehhi senat väga täpselt määratletud tingimustel, millega nõustusid kõik 27 Euroopa Liidu liikmesriiki,» sõnas ta.

Klaus ütles varem päeval ELi eesistujale Rootsile, et soovib enne reformikava allkirjastamist sellele ühe joonealuse märkuse lisada.

Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt ütles Reutersile telefoni teel, et Klaus palus leppe allkirjastamise tingimusena, et põhiõigusi puudutavale hartale lisataks kahest lausest koosnev joonealune märkus.

Reinfeldti sõnul lubas Klaus leppe allkirjastada, kui Tšehhi konstitutsioonikohus otsustab tagasi lükata osade senaatorite esitatud protesti seoses Lissaboni leppega.

Rootsi peaministri sõnul ei täpsustanud Klaus siiski, millise sisuga tema soovitud märkus on ja ootab esmalt ära kohtu otsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles