Pommiplahvatus purustas Afganistanis Eesti esinduse aknad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kabulis rünnati India saatkonda.
Kabulis rünnati India saatkonda. Foto: AP / Scanpix

Autopommiplahvatus purustas eile Kabulis Eesti Afganistani esinduse aknad, Eesti asjur Afganistanis Tanel Sepp vigastada ei saanud.

Sepp kirjutas välisministeeriumi blogis, et suitsiidiplahvatus toimus India saatkonna juures, mis asub Eesti erimissioonist mitte väga kaugel.

«Plahvatus oli nii tugev, et purustas ka enamuse missiooni akendest. Mina ise jäin täiesti terveks,» kirjutas Sepp.

Ta tõdes, et sellised kurvad sündmused on kahjuks Kabulis elamise reaalsus ning kunagi ei tea täpselt, millal või mis juhtuda võib.

«Reaalsus on ka see, et praeguseks on tänavatel tavaelu taastunud. Kas pole see samuti kurb kui inimesed on niivõrd harjunud juba pommiplahvatustega, et peatselt pärast selle juhtumist läheb kõik edasi nagu tavaliselt. Samas muidugi elu peab edasi minema ja teatud mõttes näitab see siinsete inimeste tugevust,» märkis ta.

Afganistani pealinnas Kabulis sai neljapäeva hommikul India saatkonna ees toimunud võimsas autopommiplahvatuses surma vähemalt 17 ja vigastada 76 inimest.

Tegemist oli suitsiidirünnakuga, mille põhjustas autosse paigaldatud pomm. Rünnaku eest võttis vastutuse Taliban, kelle teatel oli rünnaku sihtmärk India saatkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles