Medvedevi abid nõuavad Naši karistamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Našistid Moskvas ajakirjaniku Aleksandr Podrabineki maja juures.
Našistid Moskvas ajakirjaniku Aleksandr Podrabineki maja juures. Foto: AP / Scanpix

Vene presidendi Dmitri Medvedevi nõunikud on palunud prokuratuuril esitada süüdistus Kremli-meelse noorterühmituse Našile, kuna selle liikmed kiusavad taga ajakirjanik Aleksandr Podrabinekit, teatas täna üks Medvedevi abi.


Presidendi kodanikuühiskonna ja inimõiguste nõukogu juhi Ella Pamfilova sõnul on Naši 56-aastast Podrabinekit taga kiusates seadust rikkunud, vahendas AFP.

Naši on alates septembrist iga päev Podrabineki kodu ees piketeerinud, kuna üks tema artikkel oli Naši hinnangul Nõukogude sõjaveteranide suhtes lugupidamatu. Tapmisähvardusi saanud ajakirjanik varjab end ja tema asukoht pole teada.

Presidendinõukogu «on saatnud peaprokurörile materjale, milles leiavad kinnitust mitmed Naši-poolsed seaduserikkumised meeleavalduste ajal,» ütles Pamfilova Interfaxile.

2005. aastal asutatud Naši alustas oma tagakiusamiskampaaniat Podrabineki vastu pärast seda, kui ta kritiseeris oma artiklis sõjaveteranide organisatsioone «verise, väära ja häbiväärse» Nõukogude mineviku kaitsmise eest.

Naši sõnul solvas artikkel Suure Isamaasõja veterane ja on lubanud oma meeleavaldusi jätkata, kuni Podrabinek vabandust palub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles