Moldova spiiker võrdles SRÜd hinge vaakuva vanaeidega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihai Gimpu
Mihai Gimpu Foto: SCANPIX

Moldova presidendi kohusetäitja, parlamendi spiiker Mihai Gimpu võrdles hiljutise valimiskampaania ajal SRÜd hinge vaakuva vanaeidega.


Gimpu tõrjus täna ajakirjanike kriitikanooli, kes heitsid spiikrile ette soovi SRÜst lahkuda ning juhtida samal ajal ühenduse tippkohtumist.

«Ma söön mett, seetõttu on mul hea mälu,» viitas spiiker. «Ma ei ole rääkinud, et Moldova peaks SRÜst välja astuma. Ma ütlesin, et SRÜ on oma surma ootav vanaeit. Vaadake, vanaeit tahab veel elada,» ütles Gimpu Chisinaus ajakirjanikele.

Ta väljendas rahulolu eile Moldova pealinnas aset leidnud SRÜ tippkohtumise üle.

«Moldova täitis oma kohustused SRÜ eesistujana,» märkis ta.

«Arutasime tähtsaid küsimusi, allkirjastati dokumente. Vastavalt oma kohustustele, mis võeti SRÜsse astudes, ei osale Moldova sõjalise iseloomuga küsimuste arutamises, samuti neis, mis puudutavad piiri- ja tolliteenistusi. Seetõttu neid valdkondi puudutavaid dokumente me kas ei allkirjastanud või allkirjastasime mööndustega,» selgitas ta.

Gimpu hinnangul oli tippkohtumise peateemaks kriisivastase kokkuleppe vastuvõtmine.

«Toimus põhjalik asjalik jutuajamine. Konstruktiivse, ent karmilt kriitilise seisukoha võtsid Ukraina ja Valgevene president,» jutustas ta, täpsustades, et riigipead taunisid selle teema nii hilist arutlusele võttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles