Pakistani üksused vabastasid tormijooksuga enamiku pantvange

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani eriüksuslased naasevad oma baasi pärast armee peakorteri vabastamist Rawalpindis.
Pakistani eriüksuslased naasevad oma baasi pärast armee peakorteri vabastamist Rawalpindis. Foto: AP / Scanpix

Pakistani eriüksuslased vabastasid täna varahommikul Rawalpindis tormijooksuga julgeolekuagentuuri hoonest 39 pantvangi.


Enne koitu läbi viidud operatsiooni käigus sai surma kolm pantvangi, kaks eriüksuslast ja neli sissi, ütles armee pressiesindaja kindralmajor Athar Abbas.

«Nüüd ei ole siin enam ühtki terroristi. Operatsioon on läbi,» sõnas ta.

Eile ründasid sõjaväelasteks riietunud sissid Islamabadi lähedal Rawalpindis armee peakorterit. Jultunud rünnakus sai surma kuus sõdurit ja viis sissi.

Sõjaväelastel õnnestus kaks haavata saanud sissi kinni pidada, ülejäänud neli-viis mässulist pagesid läheduses asuvasse julgeolekuagentuuri kontorihoonesse, kus võtsid pantvange.

Eriüksused alustasid pimeduse varjus pealetungi pantvangide päästmiseks. Kell kuus hommikul kärgatas plahvatus ja kõlasid lasud.

«Nad olid ühes ruumis terroristiga, kes kandis suitsiidivesti, aga eriüksuslased tegutsesid kiiresti ja lasid ta maha, enne kui ta jõudis end õhkida,» seletas Abbas.

Kolm pantvangi sai tulevahetuses sissidega surma, osa vange leiti hiljem elusana teistest ruumidest.

Lõppev nädal on olnud Pakistanis vägivallarohke. Esmaspäeval ründas suitsiiditerrorist Islamabadis ÜRO bürood, tappes viis töötajat. Üleeile saatis arvatav suitsiidipommar Peshawaris teise ilma 49 inimest.

«Peshawaris, Islamabadis ja täna toimunu kõik niidid viivad Lõuna-Waziristani,» ütles siseminister Rehman Malik eile. «Valitsusel ei ole nüüd muud võimalust, kui alustada pealetungi.»

Armee on valmistunud õhu- ja suurtükirünnakuks, kuid pole täpsustanud, millal saadetakse mässajate vastu jalavägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles