Soome ekspeaministrit pakutakse ELi presidendiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Lipponen
Paavo Lipponen Foto: Egert Kamenik/ Postimees

Soome peaminister aastatel 1995-2003, 68-aastane sotsiaaldemokraat Paavo Lipponen on Euroopa ajakirjanduse andmetel üks peapretendentidest loodavale Euroopa Ülemkogu presidendi kohale, kirjutab

Kaleva

.


Diplomaatiliste allikate sõnul paneb see Soome aga keerulisse olukorda, kuna valitsus teeb samal ajal aktiivset lobi, et eurovolinik Olli Rehn saaks endale ELi nn välisministri koha.

Koonderakondlasest europarlamendi saadik Ville Itälä ütles Kalevale, et soomlased peaksid pigem keskenduma Rehni toetamisele, et tagada viimasele ELi välisministri koht või kaalukas portfell uues Euroopa Komisjoni koosseisus. Itälä sõnul peaks jutud Lipponeni saamisest ühenduse presidendiks ära unustama.

Samas ütles tema erakonnakaaslane Eija-Riitta Korhola, et kumbagi nime ei tohiks kõrvale jätta, sest šansid valituks osutuda on mõlemal.

Lipponen, kes võttis mullu augustis vastu Nord Streami pakkumise asuda projekti nõustajaks, kritiseeris 2007. aasta novembris mäletatavasti Eesti aktiivset osalust Gruusia ja Ukraina poliitikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles