Vene veokijuhid kihutavad Soome teedel üha enam

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raskeveokid ootavad piiriületust Kagu-Soomes Nuijamaal.
Raskeveokid ootavad piiriületust Kagu-Soomes Nuijamaal. Foto: AFP / Scanpix

Vene autojuhtide kiirusületused ja liikluse ohustamine Soomes on paari aastaga suurenenud viiendiku võrra.


Omamoodi nähtuseks on, et joobes veokijuhtide arv on sel aastal suurenenud, kuigi idasuunaline liiklus on järsult vähenenud, vahendas YLE.

Venelased rikuvad liikluseeskirju harvem kui soomlased, kuid eksimuste arv on ametivõimude üllatuseks kerkinud juba viie tuhandeni. Enim patustavad erasõidukite juhid.

Maanteepolitsei ülemkomissar Jari Strengelli sõnul on Soome teedel hea sõita, on ruumi ja sõiduvahendid on muutunud paremateks.

Rikkumisi tuleb tõenäoliselt juurde, kui maanteekaamerate abil fikseeritud kiirusületamise puhul saab karistada ka välismaalast. Tehniline valmisolek on olemas, kuid raha pole.

Ida-Soomes katsetatava süsteemi mõtteks on, et Vene kodanikust autojuht saab trahvikviitungi kätte koduteel Soome-Vene piiripunktis.

Kagu-Soomes sel aastal joobnuna autoroolist leitud veokijuhtidest olid enam kui 75 protsenti venelased, rääkis Strengell.

Teave liikluseeskirjade rikkumisest jõuab Soome Venemaa konsulaatidesse ja sellele võib järgneda viisa tühistamine või sissesõidukeeld. Trahvid makstakse ära suhteliselt kohusetundlikult, kuid tänavu on tühistatud ka ligi paar tuhat viisat.

«See on tõepoolest karm karistus, kuna pärast on tööd leida juba päris keeruline,» rääkis Peterburis elav veokijuht Jevgeni Pelevin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles