Serbia lubas sõjaroimar Mladići tabada sel aastal

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1992. aastal tehtud foto Ratko Mladićist.
1992. aastal tehtud foto Ratko Mladićist. Foto: SCANPIX

Bosnia serblaste endise sõjaväejuhi Ratko Mladići tabamise eest vastutatava töörühma juht Rasim Ljajic lubas sõjakuritegudes süüdistatava mehe tabada selle aasta jooksul.


Ljajici sõnul panevad nad kokku «mosaiigikilde», mis võimaldavad neil sõja- ja inimsusevastastes kuritegudes süüdistatava Mladići selle aasta lõpuks tabada ning kohtu ette tuua, vahendas AFP.

Viimati korraldati Mladići leidmiseks suuroperatsioon Novi Sadi lähistel, kuid võimud pole seda soovinud kommenteerida.

67-aastane Mladić on pärast Radovan Karadžići vahistamist kõige tähtsam endise Jugoslaavia konfliktide sõjakuritegudes kahtlustatav isik, keda pole rohkem kui kümne aasta jooksul õnnestunud tabada.

Haagi sõjakuritegude tribunalis süüdistatakse kurikuulsat Bosnia serblaste armee komandöri genotsiidis, inimsusevastastes kuritegudes ning sõjaseaduste rikkumises. Eelkõige puudutavad süüdistused Serbia ja Bosnia vahelises konfliktis toime pandud kuritegusi, seejuures Sarajevo piiramist ja Srebrenica veresauna korraldamist.

Serbia võimud on lubanud Mladići tabajale miljon eurot vaevatasu, kuid seni pole meest õnnestunud tabada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles