Armeenia ootab, et Türgi ratifitseerib protokollid esimesena

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armeenia president Serž Sarkisjan (paremal) ja Türgi riigipea Abdullah Gül.
Armeenia president Serž Sarkisjan (paremal) ja Türgi riigipea Abdullah Gül. Foto: AFP / Scanpix

Armeenia parlament võtab Zürichis allkirjastatud dokumentide heakskiitmise päevakorda alles siis, kui Türgi parlament on need ratifitseerinud.


Parlamendienamuse juht Galust Saakjan ütles esmaspäeval pressikonverentsil, et Türgi oli see, kes piiri sulges, järelikult peab Türgi parlament ka otsustama piiri avamise.

Saakjan hoiatas, et kui Türgi parlament peaks suhete normaliseerimise protokolle ratifitseerima mingite reservatsioonidega, ei võta Armeenia parlament neid üldse päevakordagi.

Ratifitseerimisel ei tohiks Armeenia parlamendis probleeme tekkida. Veel enne protokollide allkirjastamist esinesid koalitsioonipartnerid - Vabariiklaste Partei, Orinats Jerkir ja Õitsev Armeenia ühisavaldusega, mis toetas võimude poliitikat Türgiga suhete normaliseerimise suunas.

Protokollide vastu on kaks opositsioonierakonda - Dašnaktsutjun ja Pärand, kel on 131-kohalises parlamendis kahe peale 23 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles