Venemaa süüdistab Gruusiat Al-Qaeda abistamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa föderaalse julgeolekuteenistuse FSB uus juht Aleksandr Bortnikov (vasakul) 13. mail, päev pärast ametissenimetamist koos president Dmitri Medvedeviga Moskvas FSB peakorteris.
Venemaa föderaalse julgeolekuteenistuse FSB uus juht Aleksandr Bortnikov (vasakul) 13. mail, päev pärast ametissenimetamist koos president Dmitri Medvedeviga Moskvas FSB peakorteris. Foto: AFP / Scanpix.

Gruusia koolitab Vene aladel Kaukaasias terroriakte toime panevaid Al-Qaeda agente ja lubab neil riigist segamatult läbi liikuda, teatas täna Vene luureteenistuse FSB juht.


Gruusia nimetas väidet naeruväärseks ja süüdistas Moskvat pingete tõstmises.


«Mässulistelt konfiskeeritud helimaterjal näitab, et Al-Qaeda erisaadikud on olnud kontaktis Gruusia salateenistuste esindajatega,» tsiteerisid Vene uudisteagentuurid AFP teatel Aleksandr Bortnikovi sõnu.

Nende sidemete abil on Gruusia «osalenud terroristide väljaõppes ja lubanud neil siirduda Tšetšeenia territooriumile,» ütles luurejuht.

Bortnikov süüdistas Thbilisit ka selles, et nad varustavad Tšetšeenia naaberpiirkonna Dagestani mässulisi relvadega rahastavad nende terroriakte.

«Nad tarnivad sinna pidevalt relvi ja lõhkeseadeldisi ning rahastavad riigivastast tegevust Dagestani kõrge julgeolekuga kohtades, eeskätt nafta- ja gaasitorujuhtmete vastu,» ütles ta.

Gruusia riikliku julgeolekunõukogu juht Eka Tkešelašvili ütles, et Venemaa otsib ettekäänet sõjategevuseks Gruusia vastu.

«Muidugi on tegemist järjekordse naeruväärse propagandateatega. Eesmärk on tõsta temperatuuri niigi pingelises olukorras,» ütles ta AFP-le. «Kui Venemaa otsustab Gruusia vastu agressiivseid samme astuda, kasutaksid nad sääraseid süüdistusi ettekäändena. Seepärast peab rahvusvaheline üldsus pöörama tähelepanu sellistele avaldustele ja rõhutama, et need on vastuvõetamatud.»

Vene võimud on varem korduvalt süüdistanud välisriike Põhja-Kaukaasia vägivallas sealsete islamimässuliste ja kohaliku võimuesindajate vahel. Samuti on nad teatanud, et põhjas Tšetšeeniaga piirnev Gruusia varjab tšetšeeni võitlejaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles