Soome kohus karistas Eestist pärit prostituute kupeldanud naist vangistusega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Prostituut
Prostituut Foto: AFP / Scanpix

Helsingi kohus karistas 46-aastast soomlannat Eestist pärit prostituutide kupelmise tõttu viie kuu 15 päeva pikkuse vangistusega, tema tütart 40 päevapalga suuruse rahatrahviga.  

46-aastane soomlanna organiseeris Eestist pärit venelannadele kortereid, tegeles intiimteenuste pakkumise kuulutuste internetti ülesriputamisega, kirjutab Iltalehti.

Naise 23-aastane tütar aitas oma ema seksiäris, kuid seda vaid paari päeva jooksul.

Kohus mõistis naise nelja kupeldamisjuhtumi ja kahe maksupettuse eest viieks kuuks ja 15 päevaks vangi. Kinnipidamisasutuse asemel võib ta teha 128 tundi ühiskondlikku tööd.

23-aastast naist karistas kohus ema aitamise eest 40 päevapalga suuruse rahatrahviga.

Kaupeldamisäri toimis juulist 2003 kuni veebruarini 2004. Soomlanna vahendas nelja naist, kes meelitati Eestist Soome tuttavate kaudu.

Üks koduvisiite teinud prostituut teenis kolme päevaga 800 eurot (12 217 krooni), talle jäi kätte vaid 145 eurot ehk 2269 krooni.

Ema ja tütar eitasid kohtus oma süüd. Kuritegude tõestamine oli keeruline, kuna kolmest kohtusse kutsutud venelannast saabus kohale vaid üks.

Kupeldamisäri juhtinud naine rääkis, et ei tea asjast midagi, rääkimata kasusaamisest. Ta olevat aidanud oma tuttavaid ja nende sõpru, kes vajasid korterit, aga ei osanud soome keelt.

Ta võttis ühe juhtumi omaks, kuid väidetavalt olla teda ähvardatud. Naise sõnul oli tal vana 30 000 euro ehk 469 400 krooni suurune võlg Eestis, mistõttu teda ja tema lähedasi ähvardati.

Tagasi üles