Venemaa tahab kohut mõista oma lapse Soome tagasi viinud mehe üle

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Salonen kardab, et Venemaa paneb ta vangi ja nii sureb ta idapiiri taga.
Paavo Salonen kardab, et Venemaa paneb ta vangi ja nii sureb ta idapiiri taga. Foto: Liis Treimann

Venemaa prokuratuuri uurimiskomitee palub Soomel välja anda lapseröövis eile süüdi mõistetud Rimma Saloneni soomlasest eksabikaasa Paavo Salonen.



Vene ametivõimud peavad kuriteoks seda, et poja hooldusõigust omav mees tõi kevadel Antoni Venemaalt Soome tagasi salaja Peterburis töötanud soomlasest diplomaadile kuuluva auto pakiruumis. Prokuratuur algatas tänavu mais ka vastava kriminaalasja, vahendas RIA Novosti.

Naine viis oma Soome kodanikust 4-aastase poja Antoni Venemaale 2008. aasta märtsis ja taotles talle seal Vene kodakondsust.

Paavo Salonen on Venemaa nõudmise pärast mures. Mees ei mõista, mida ta on suurriigile halba teinud ja lubas telekanalile MTV3 antud intervjuus, et palub Soome välisministeeriumilt abi.

«Kui mind Venemaale välja antakse, siis määravad nad mulle kindlasti 15-aastase vangistuse. Olen juba suhteliselt eakas ja nii on selge, et suren idapiiri taga,» rääkis ta.

Tampere ringkonnakohus määras Vene kodanikule Rimma Salonenile lapseröövi ja vabaduse võtmise eest 1,5-aastase tingimisi vanglakaristuse.

Ka peab naine maksma pojale 20 000 eurot ehk 313 000 krooni kompensatsiooniks hingeliste kannatuste eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles