Helsingis rööviti välismaalt pärit prostituute

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto
Soome politseiauto Foto: www.poliisi.fi

Soome pealinnas Helsingis on tänavu suvel ja sügisel röövitud või üritatud röövida välismaalt pärit prostituute.


Kaks välimaise päritoluga meest röövisid 20. septembril ühes Malminkatul asuvas korteris relvaga ähvardades prostituuti ja lõpuks ka vägistasid ta, kirjutab Helsingin Sanomat.

Hiljem sidusid mehed lõbutüdruku kinni, et ta ei saaks põgeneda.

Kurjategijad saadi kätte ja Helsingi ringikonnakohus andis septembri lõpus loa nende vahi alla võtmiseks. Mehi kahtlustatakse jõhkras vägistamises ja röövimises.

Kohtulooga on seotud veel kolmaski mees, kes võeti kinni hiljem.

Mehed, kelle sünniaastad jäävad 1982 ja 1987 vahemikku, olid varem püüdnud tungida ühte teise korterisse ja üritasid paar päev hiljem end sisse pressida ka kolmandasse korterisse.

Politsei oletab, et kolmik võib olla seotud veel mõne taolise intsidendiga.

Sarnaseid kuritegusid leidis Soome pealinnas aset juulis. Tookord võeti kinni kaks välismaalast, kes ringkonnakohtu otsusel saadeti kolmeks aastaks trellide taha. Selle taga oli venelastest ja eestlastest sutenööride omavaheline võitlus turu pärast, kirjutab Ilta-Sanomat.

Praegu tegutseb Helsingis prostituutidena lisa soomlastele veel venelasi, eestlasi, itaallasi ja hispaanlasi. Lõbutüdrukuid saabub riiki mõningal määral ka Lõuna-Ameerikast.

Soomes võib intiimteenuseid müüa, kuid kupeldamine on karistatav. Vaatamata kõigele naisi ikkagi vahendatakse ja selle eest nõutakse ka tasu.

Kriminaalpolitsei komissar Seppo Sillanpää rääkis Ilta-Sanomatele, et intiimteenuse eest küsitakse keskmiselt 100-150 eurot ehk 1565-2350 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles