Tuhandete lõdisevate ivangorodlaste kodudesse lasti lõpuks soe sisse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavune esimene lumi Venemaal
Tänavune esimene lumi Venemaal Foto: AP / Scanpix

Leningradi oblastis Ivangorodis, kus võlgnevuse tõttu külmetas enam kui 11 000 inimest, lülitati eile õhtul küte sisse.


Aselinnapea Aleksei Šanin kinnitas uudisteagentuurile BaltInfo, et kütma hakati lasteaedu, koole, haiglaid ja enam kui pooli elumaju.

«Kütma hakati eile. Täna hommikuks oli sajast elumajast soojus sees 55-l. Esmajärjekorras anname sooja mitmekorruselistele elamutele. Õhtuks on soe sees kõigis elumajades,» rääkis ta.

Telejaama Peterburi Viies Kanal väitel oli sooja vee ja kütteta 11 000 inimest ja seda olukorras, kui juba mitu ööpäeva püsib termomeetrinäit allpool nulli ja sajab lund.

Telekanali väitel ulatub linna võlg 17 miljoni rublani.  

Linnavalitsuse sõnul tekkis selline olukord kohalike ametivõimude võlgnevuse tõttu gaasi- ja vee-ettevõtetele.

«Me ei suutnud õigeaegselt tasuda arveid firmale Peterburgregiongaz. Praeguseks on kaheksast miljonist rublast makstud ära viis miljonit, ülejäänu tasume enne detsembrit. Soojusvõrkudega lepiti kokku võla maksmisest hilinemisega,» rääkis Šanin.

Ivangorodi koolis algasid tunnid mitu päeva võimlemisharjutustega, edastas Peterburi Viies Kanal. Õhutemperatuur klassiruumides oli pluss 12 kraadi Celsiuse järgi. Tundide pikkust kärbiti 35 minutile.

Parem polnud olukord lasteaedades, kus rühmatubades oli sooja vaid kaheksa kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles