Kesk-Euroopat tabas lumetorm

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kesk-Euroopat tabas lumetorm.
Kesk-Euroopat tabas lumetorm. Foto: Konstantin Chalabov/A©RIA Novosti / TopFoto

Poola saatis kolmapäeval välja sõdurid ja lumesahad, asudes võitlusse tormiga, mis jättis elektrita 700 000 inimest, murdis maha puid ning häiris lennu- ja maanteeliiklust.


Läänemerel möllasid hiigellained, mis lõhkusid kuurortlinna Sopoti kai ja sundisid evakueerima inimesed võimalike üleujutuste eest Elblagi jõe saarelt.

«Lund sajab kogu aeg. Olukord muutub kiiresti. Kõik brigaadid on väljas ja püüavad olukorraga toime tulla,» ütles Poola elektrikompanii PGE pressiesindaja Katarzyna Burda-Mazurek uudisteagentuurile PAP.

Austria Alpides registreeriti 25 viimase aasta kõige paksem oktoobrilumi - Salzburgi ümbruses 75 ja Šveitsi piiri ääres 40 cm.

Rongiühendus Arlbergi kaudu Austriast Šveitsi oli mitu tundi katkenud, sest raske lumekoorma all murdunud puud olid rööbastele langenud. Tirooli mägipäästeteenistus andis selle hooaja esimese laviinihoiatuse.

Poola peaminister Donald Tusk kinnitas, et päästeteenistused teevad oma parimad, kuid hoiatas, et lumesadu veel ei lakka.

«Praegune olukord jätkub veel 10 tundi. Ilmaennustused ei luba õhtuks ja ööks midagi head, aga pärast seda hakkab olukord paranema.»

Lume, paljudes kohtades ka lörtsi ja tormi tõttu jäi elektrita 700 000 inimest, peamiselt Kesk- ja Põhja-Poolas, teatas Poola televisioon.

Kümmekond Varssavisse teel olnud lendu suunati teistele lennuväljadele, sest lume tõttu ei oleks nad pealinnas maanduda saanud. Ilma tõttu viibis ka Iisraeli kaitseministri Ehud Baraki visiit.

Põhja-Poolas evakueeriti Elblagi jões asuvalt Nowakowska saarelt kaheksa perekonda, Ka ülejäänud 400 saarlast lahkuvad ilmselt lähemalt ajal kodust.

Lõuna-Poola mägedes sadas maha erakordselt paks lumi ja külma oli 11 kraadi.

Tagasi üles