USA tänas Suurbritanniat Afganistani lisavägede eest

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti sõdurid Afganistanis.
Briti sõdurid Afganistanis. Foto: Reuters / Scanpix

USA tänas Suurbritanniat Afganistani saadetavate lisavägede eest, edastas Valge Maja pressiesindaja Robert Gibbs.

«Ühendriigid mõistavad ja tunnustavad seda raskust ning vastutust, mille britid on Afganistanis enda kanda võtnud ja seda tohutut hinda, mida nad selle eest maksavad,» ütles Gibbs.

Suurbritannia on otsustanud Afganistanis teenivat 9000-mehelist kontingenti veel 500 sõduri võrra suurendada, teatas täna Suurbritannia peaminister Gordon Brown.

Browni sõnul peab Afganistan täienduse saatmise tingimusena kiirendama oma julgeolekuvägede väljaõpet ning saadaval peab olema vajalik sõjaväevarustus.

«Olen põhimõtteliselt otsustanud tõsta Briti vägede arvukuse 9500-ni, mis astub jõusse siis, kui need tingimused täidetakse,» ütles Brown parlamendile.

Valitsusallikate sõnul ei hakata uusi sõdureid kohe Afganistani saatama, vaid seda tehakse niipea, kui võimalik. Brown rõhutas, et Briti kontingendi suurendamine peab käima käsikäes teiste riikide Afganistani-missioonide kasvuga.

Briti osalus välismissioonil on suuruselt teine. Afganistanis on üle 100 000 lääne sõduri, kellest 65 000 on USAst. Ühendriigid on otsustanud suurendada oma väekontingenti sel aastal 68 000-ni.

President Barack Obama kaalub, kas nõustuda sõjaväelaste soovitusega saata tuleval aastal Afganistani veel 40 000 sõdurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles