Moldova plahvatuses sai vigastada üle 40 inimese

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatuse ohver Chisinau haiglas.
Plahvatuse ohver Chisinau haiglas. Foto: Reuters / Scanpix

Moldova pealinna

Chişinău

kesklinnas eile hilisõhtul toimunud vabaõhukontserdil kärgatanud granaadiplahvatuses sai vigastusi 41 inimest, teatasid võimud täna.


«Pole kahtlust, et tegemist oli terroriaktiga, mille eesmärk oli rahvast hirmutada,» ütles siseminister Viktor Katan AFP teatel. 41 haavatust on 12 endiselt jala-, kõhu- või näovigastustega haiglas, lisas Katan. Hukkunute kohta teateid ei ole.

Chişinău keskväljakul toimus eile õhtul kontsert, kuhu paljud noored olid tulnud kuulama kohalikke, Rumeenia ja Vene päritolu esinejaid.

Moldova peaminister Vlad Filat oli vahetult enne plahvatust saanud ähvardavaid telefonikõnesid, ütles tema pressiesindaja.

«Oleme kõnedele jälile saanud. Juurdlus käib. Kõned tehti välismaalt,» ütles siseminister Katan.

Pinget pealinnas kõrgendas täna ka üks väidetavalt granaati omav mees, kes ähvardas end prokuratuuri kontori juures õhku lasta, kui tema poega vanglast ei vabastata. Mees andis end tund aega hiljem võimudele üles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles