Jätkus France Telecomi kurb enesetapulaine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
France Telecomi töötajad avaldamas meelt Caen'i linnas 6. oktoobril. «Elul pole hinda!» seisab loosungil.
France Telecomi töötajad avaldamas meelt Caen'i linnas 6. oktoobril. «Elul pole hinda!» seisab loosungil. Foto: AFP / Scanpix

Täna sooritas enesetapu järjekordne France Telecomi töötaja, olles juba 25. Prantsuse telekommunikatsioonifirma töötaja, kes alates mullu veebruarist endalt elu on võtnud.


48-aastane insener poos end üles oma kodus Bretagne'is. Ta oli kuu aja eest läinud ettevõtte arsti soovitusel haiguspuhkusele, vahendas AFP France Telecomi pressiesindaja sõnu.

Ettevõttes viiakse läbi suuri ümberkorraldusi, mille käigus on viimase kolme aasta jooksul tulnud töökohta vahetada 10 000 inimesel. Paljud töötajad on hüvastijätukirjades süüdistanud juhtkonna halbu otsuseid ja tööstressi.

France Telecomi esimees Didier Lombard on järjekordsest surmast «sügavalt raputatud» ning sõitis kohe Lannioni kontorisse, kus insener töötas, ütles pressiesindaja.

Rahvusvaheliselt Orange'i kaubamärgi all tuntud telekommunikatsioonihiiu palgal on Prantsumaal 100 000 inimest ning firma tuli septembris välja mitme meetmega, mis peaksid Lombardi sõnul tegema lõpu ettevõtte «surmaspiraalile».

Juhtkond on külmutanud kõik personali üleviimised ja pakkunud töötajatele suuremat psühholoogilist abi, kuid enesetappe see ära hoidnud pole.

Eelmise kuu lõpus sooritas 51-aastane mees enesetapu Annecy linnas viaduktilt kiirteele hüpates.

Üleeile hoidsid tuletõrjujad aga Marseille's ära ühe enesetappu üritanud telekomi töötaja surma. Päästeametnikud leidsid mehe keldrilaes rippumas, kuid veel elusana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles