Röövitud ameeriklanna astub avalikkuse ette

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtuekspertide versioon sellest, milline võiks kolmeaastasena röövitud ja siiani kadunud Madeleine McCann näha välja praegu.
Kohtuekspertide versioon sellest, milline võiks kolmeaastasena röövitud ja siiani kadunud Madeleine McCann näha välja praegu. Foto: Reuters/ScanPix

Värsked fotod ligi 20 aastat vangistuses hoitud Jaycee Lee Dugardist näitavad, et kohtuekspertide ettekujutus tüdrukust vanemas eas osutus üpris tõetruuks.



Ajakirja People värske numbri esiküljel avalikkuse ette astuv Dugard rööviti 1991. aastal 11-aastasena USAs California osariigis ning leiti üles alles tänavu augustis teda oma tagaaias kinni pidanud, vägistanud ja talle kaks last eostanud Phillip Garrido juurest.



Dugard kinnitab ajakirjas, et on väga õnnelik tagasi kodus olemise üle. 29-aastane naine elab koos oma 50-aastase ema Terry Probyni ning kahe vangistuses sündinud tütre – 15-aastase Angeli ja 11-aastase Starlitiga. Dugard veetvat aega ratsutades ja süüa tehes ning kaaluvat koostööd kirjastusega, kes tahab tema elust välja anda raamatu.



Dugardi röövinud ja teda vangistuses hoidnud Phillip ja Nancy Garrido on endiselt vahi all. Paar pole võtnud omaks ühtki neile esitatud 29 süüdistusest, mille seas on inimrööv ja vägistamine.



Uudistevõrk ABC News märkis, et kohtueksperdid kujutasid Dugardi üsna samasugusena, nagu ta näeb välja ajakirjafotol. Ainus vahe on see, et kui arvutiprogrammi kasutanud kunstnikud jätsid Dugardi blondiks, siis tegelikult on ta juuksed praegu kastanpruunid.



USA riikliku kadunud ja kuritarvitatud laste keskuse president Ernie Allen selgitas ABC-le, et pildid, mis kujutavad kadunud inimesi vanemana, on poolenisti teadus ja poolenisti kunst. Kuvandite tegemiseks kasutavad nad lisaks lapse enda fotodele ka õdede-vendade omi ning 35 000 eri vanuses ja rassist lapse fotot sisaldavat andmebaasi.



Keskus on selliseid pilte teinud juba 20 aastat. Kohtuekspert suudab ilmselt tavainimese fantaasiast paremini paika panna, kuidas võiks lapsena röövitu välja näha täiskasvanuna.



Üks keskuse edulugusid on 1981. aastal vähem kui kahe kuu vanusena Vancouveris röövitud Aric Austini juhtum. Kohtu-uurija tundis nende pildi põhjal Austini ära siis, kui too oli juba 22 aastat vana.



Teiseks näiteks on Prantsusmaal relva ähvardusel ema käest minema viidud kolmeaastase Sara Egbal Brini juhtum. Tüdruk tunti kohtuekspertide pildi järgi Kanadas ära viis aastat hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles