Riia kohus mõistis politseiniku peksmises süüdistatud britid õigeks

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia vanalinn.
Riia vanalinn. Foto: SCANPIX

Riia ringkonnakohus mõistis eile õigeks kaks Suurbritannia kodanikku – 35-aastase Matthew Neale'i ja 33-aastase David Birkinshaw –, keda süüdistati mullu 13. juunil Läti pealinna munitsipaalpolitseiniku läbipeksmises, teatab uudistevõrk LETA.

Peksu ohvriks langenud 1967. aastal sündinud munitsipaalpolitseinik soovis vigastuste eest kompensatsiooniks 1560 latti (ligi 24 410 krooni) ja moraalse trauma eest 30 000 latti (ligi 470 000 krooni). Kannatanu sõnul tulnuks mõlemad mehed süüdi mõista ja nad peaksid maksma trahvi.

Munitsipaalpolitseinik rääkis kohtus, et süüaluste teod põhjustasid talle moraalseid kannatusi ja alandust. Lisaks vajas ta pikka aega ravi, mistõttu ei saanud käia tööl ja jäi ilma palgast, mille võinuks tol ajal teenida.

Möödunud aasta 13. juuni õhtul kella 20 ajal täitis ta parajasti teenistuskohustusi ja viibis Riia vanalinnas Livu väljakul politseibussis, kui tema juurde astus tundmatu isik, kes palus tal minna ja lahutada ära naabruses asuvas kohvikus tekkinud kaklus.

Kui politseinik sündmuspaika jõudis, leidis ta seal eest mitu tuliselt vaidlevat ja mitu kaklevat meest. Ta käskis neil lõpetada ja laiali minna, kuid tema käsku ei kuulatud, selle asemel tuldi korrakaitsjale hoopis kallale. Politseiniku jutu järgi sai ta Riias poissmeestepidu pidanud purjus Neale'ilt ja Birkinshaw'lt mitu hoopi vastu pead, ta lükati pikati ja löödi jalaga.

Lõpuks õnnestus tal sündmuspaigal kahe mööduja abiga kinni pidada Birkinshaw, Neale aga põgenes sealt minema.

Suurbritannia otsustas oma kodanikud Lätile kohtumõistmiseks välja anda tänavu juuli keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles