Lavrov: Moskva on valmis taastama täieulatuslikud suhted Londoniga

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov koos oma USA kolleegi Hillary Clintoniga.
Vene välisminister Sergei Lavrov koos oma USA kolleegi Hillary Clintoniga. Foto: AFP / Scanpix

Moskva teeb endast kõik oleneva, et taastada täieulatuslikud suhted Londoniga, kinnitas välisminister Sergei Lavrov.


«Nagu ka juhtumis Ühendriikidega, siis meie poolt see mingeid erilisi jõupingutusi ei nõudnud - olime alati valmis dialoogiks, partnerluseks, võdsetel alustel aset leidvaks koostööks,» selgitas Lavrov

Interfaxi

vahendusel.

Vene välisministri sõnul jõudsid kahe suurriigi suhted uuele tasemele, kui USA mõistis, et üksnes nii saab asju lahendada ja loobus Bushi administratsiooni ühepoolsest hoiakust, kui president Obama teatas, et ükski riik ei pea teisele midagi dikteerima.

Raadiojaama Golos Rossii (Venemaa Hääl) koduleheküljel avaldatud intervjuus rääkis Lavrov, et Moskva on valmis normaalsete suhete taastamiseks Londoniga.

«Me ei külmutanud tööd viisarežiimi lihtsustamiseks Suurbritanniaga. Me ei külmutanud kontakte eriteenistuste osas, mis segab koostööd võitluses terrorismiga. Samuti ei sulgenud me Suurbritanniaga mingeid koostöökanaleid omal initsiatiivil,» kinnitas Vene välisminister ja lisas, et seda tegi London.

Lavrovi sõnul loodab Venemaa, et London muudab oma seisukohti mingis etapis.

Kui välisminister David Milibandi novembri alguses aset leidev visiit sellele kaasa aitab, olen ma üksnes rõõmus, märkis ta ja lisas, et Vene pool on muutusteks valmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles