Astrahanis jooksid võidu kaamelid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaamelid puhkavad enne võidujooksu, mis leidis aset põllumajandusfestivalil Astrahanis.
Kaamelid puhkavad enne võidujooksu, mis leidis aset põllumajandusfestivalil Astrahanis. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Astrahanis kaamelite võidujooksus Vene põllumajandusministri auhinnale, mille distantsiks oli 1900 meetrit, osales 40 enam kui 3 aasta vanust kõrbelaeva.


Kaamelite võidujookse korraldati juba antiikajal. Taolised võistlused ärgitavad kaamelikasvandusi tegema veelgi paremat tööd kaamelite genofondi säilitamise ja suurendamise vallas, rääkis põllumajandusministeeriumi ametnik Interfaxile.

Võidujooksu peaauhind oli 100 000 rubla (36 000 krooni), teise koha võtnud loom teenis omanikule 50 000 rubla (18 000 krooni) ja kolmas koht sai 20 000 rubla (7200 krooni), vahendas portaal astrobl.ru.

Järjekorras 7. põllumajandusfestival oli jagatud kolme ossa - tõuloomade näitus, kaamelite võidujooks põllumajandusministri auhinnale ja hobuste võiduajamine Astrahani kuberneri auhinnale.

Astrahani oblastis elab ligikaudu 5000 kaamelit, seega on tegemist juhtiva kaamelikasvatuse piirkonnaga Venemaal. Seal kasvatatakse peamiselt kalmõki tõugu kaheküüruga kaameleid, kes suudavad joosta kiirusega 40 km/h.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles