Iraani enesetapurünnakus hukkusid kõrged sõjaväejuhid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani lipud
Iraani lipud Foto: Reuters / Scanpix

Iraani edelaosas hukkus pühapäeva varahommikul rünnakus vähemalt kaks Iraani relvajõudude kõrget komandöri, riigitelevisiooni andmetel oli ohvrite seas ka Revolutsioonikaardi maavägede ülema asetäitja.


Uudisteagentuuri Fars teatel toimus rünnak varahommikul rahutus Sistan-Balutšistani provintsis, uudisteagentuuri IRNA andmetel hukkus või sa haavata 60 inimest.

Agentuuride teatel oli tegu enesetapurünnakuga. IRNA andmetel olid sõjaväejuhid teel kohtumisele hõimuvanematega, kui neid rünnati.

«Selles terroriaktis hukkusid Revolutsioonikaardi maavägede asekomandör kindral Nur-Ali Shushtari, Revolutsioonivägede komandör Sistan-Balutšistani provintsis kindral Mohammad-Zadeh, Revolutsioonikaardi komandör Iranshahri linnas ning Amir al-Momenini üksuse komandör,» teatas uudisteagentuur Fars.

Tegemist on viimaste aastate rängima löögiga Iraani Revolutsioonikaardile.

Komandöride hukkumist kinnitas pöördumises parlamendile ka parlamendi spiiker Ali Larijani.

Varem on Iraa teatanud sunniäärmuslaste Jundallah (Jumala sõdurid) rühmituse regulaarsetest rünnakutest Afganistani ja Pakistaniga piirnevas provintsis.

Iraani Revolutsioonikaart süüdistas pühapäevases rünnakus oma juhtidele Ühendriikidega seotud «võõrelemente», teatas riigitelevisioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles