Puerto Ricos sai baaritulistamises surma seitse inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puerto Rico lippu kandev maskiga mees
Puerto Rico lippu kandev maskiga mees Foto: AP / Scanpix

Relvastatud isikud avasid eile tule Puerto Ricos inimsumma pihta, kes tähistasid piirkonnas renoveeritud baari ja toidupoe taasavamist, politsei sõnul sai surma seitse ja vigastada vähemalt 20 inimest.



Kümned inimesed ootasid Toa Bajas pisikeses La Tombola baaris ansambli uuesti lavale tulemist, kui ründajad tule avasid, ütles politseikolonel Jose Morales.

Raskelt vigastatute seas oli üheksa-aastane tüdruk ja noor rase naine, kes kaotas oma kaheksa kuu vanuse loote, lisas Morales.

Prokurör Wanda Vazqueze sõnul usuvad uurijad, et rünnaku motiiviks võis olla rivaalitsevate uimastijõukude vaheline tüli.

Moralese sõnul oli ründajaid vähemalt kaks, kelle tulele vastasid külastajate seas olnud inimesed. Vastselt taastatud baari seintest avastasid uurijad viie erineva relva kuule, teiste seas kasutati Kalašnikovi automaati AK-47.

Tulevahetus väljus baari ruumest, mille järel õnnestus ründajatel autoga põgeneda.

Mõned nädalad tagasi vahistasid riiklikud võimud ja kohalik politsei mitu uimastikaubitsejate liidrit.

Hinnanguliselt jõuab Kariibi mere riikide kaudu USAsse 30 protsenti Ühendriikide turu narkootikumidest, Puerto Rico on üks sealse piirkonna peamisi vahejaamu.

Sel aastal on nelja miljoni elanikuga Puerto Ricos tapetud 709 inimest, mis mullu sama ajaga on 65 inimese võrra rohkem. Riigi politseiülema hinnangul on 70 protsenti tapmistest seotud uimastikaubandusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles