Uus-Meremaa õpilased kummardasid natsisümboolikat

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natsid tervitamas haakristilippu aastal 1939 Brest-Litovskis.
Natsid tervitamas haakristilippu aastal 1939 Brest-Litovskis. Foto: AP / Scanpix

Maineka Aucklandi keskkooli õpilased võtsid kooliekskursiooni ajal sõjamuuseumis suudelda ja tervitada natsisümboolikat, kirjutab Briti ajaleht The Times.

Mainekas koolis õppivad teismelised poisid tabati seetõttu, et nad tegid endast ka pilti ajal, kui suudlesid haakristi ja põlvitasid natsilipu ette, ning riputasid pildid hiljem suhtlusportaali Facebook üles. Et sõjamuuseumi sattusid poisid klassiekskursiooni käigus, kandsid nad ka fotodel koolivormi.

Uus-Meremaa Juutide Nõukogu president Stephen Goodman leidis, et see temp näitab teadmatust. Goodman, kelle kaks poega tudeerivad samas õppeasutuses, tegi ettepaneku, et holokausti teema tuleks lülitada ka Uus-Meremaa kooliprogrammi. Hoiatades, et neid, kes ajalugu ei tunne, varitseb oht seda korrata.

Aucklandi keskkooli direktori John Morrise sõnul sai ta juhtunust teada reedel ning natsisümboolikat kummardanud õpilastega on sel teemal juba vesteldud. Täna räägitakse juhtunust nende vanematega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles