Ivanišvilit süüdistatakse Vene-meelsuses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia peaminister Bidzina Ivanišvili.
Gruusia peaminister Bidzina Ivanišvili. Foto: SCANPIX

Gruusia peaminister Bidzina Ivanišvili tõrjus eile kriitikat oma kommentaari aadressil, milles ta pidas võimalikuks teha koostööd Venemaa loodava Euraasia majandusühendusega, edastas täna portaal civil.ge.

Ivanišvili sõnul on ta kinnitanud kümneid kordi, et Gruusia välispoliitika nurgakiviks on lõimumine Euroopa Liidu (EL) ja NATO-ga, mistõttu ei kujuta tema arvamusavaldus Euraasia majandusühenduse kohta endast mingisugust kõrvalekallet sellest.

Peaminister ütles 4. septembril pressikonverentsil vastuseks küsimusele, mis on tema seisukoht Venemaa loodava Euraasia majandusühenduse küsimuses, et ta jälgib seda tähelepanelikult. «Me uurime seda. Praegusel hetkel ei ole meil selles küsimuses seisukohta. Kui me näeme, et see ühendus on meie riigi strateegiliste huvide seisukohalt põnev, miks mitte? Praeguseks me selle kohta oma seisukohta kujundanud ei ole.»

Selle avaldusega tõmbas valitsusjuht endale opositsioonilise Ühtse Rahvusliku Liikumise (UNM) kriitika, kes süüdistas teda Gruusia välispoliitiliste prioriteetide hülgamises.

Ivanišvili reageeris kriitikale eile, vastates oma oponentidele kirjaliku avaldusega. «Nagu näha on mul vaja oma varasemat kommentaari selgitada. Ma kordan - kui Euraasia majandusühendus on kuidagi ühildatav Gruusia huvidega ilma, et see läheks vastuollu meie välispoliitiliste prioriteetidega ehk EL-i ja NATO-ga lõimumisega, miks mitte sellega koostööd teha? Seda arutame me tulevikus,» nentis peaminister.

«Gruusia peab edendama suhteid nii naaberriikide kui strateegiliste partneritega. Riigina oleme me mõistagi kohustatud suhtlema ka Venemaaga,» lausus ta.

Ivanišvili sõnul on puhkenud meediakära tingitud president Mihheil Saakašvili juhitava UNM-i taktikast taasluua üha uuesti ja uuesti välisvaenlase kuju, mille eesmärgiks on varjutada erakonna süüd Gruusia riigi ja rahva ees.

«Kordan veel kord, meie välispoliitika nurgakiviks on integreerumine EL-i ja euroatlandi institutsioonidega, sellele pole alternatiivi,» lisas valitsusjuht.

Kaitseminister Irakli Alasania ütles täna, et Euraasia majandusühenduse teemat ei ole valitsuses kunagi arutatud ja see pole ka päevakorras.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles