Liibüa soovib Venemaalt miljardi dollari eest hävitajaid

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Su-35.
Su-35. Foto: Reuters / Scanpix

Vene Föderatsiooni sõjalis-diplomaatilise allika kinnitusel soovib Liibüa Venemaalt osta 20 hävituslennukit.


Anonüümseks jääda soovinud allika kinnitusel soovib Liibüa osta 12 kuni 15 mitmeotstarbelist hävitajat Su-35, neli Su-30 tüüpi hävituslennukit ja kuus õppelahingulennukit Jak-130, vahendas defensenews.com Interfaxi teadet.

Leping võidakse sõlmida juba sel aastal või järgmise aasta alguses. Allika kinnitusel on tehingu maksumuseks umbes miljard dollarit (10,4 miljardit krooni), kuid lepingu üksikasju täpsustatakse.

Venemaa riiklik relvaekspordikompanii Rosoboronexport, millel on ainuõigus kaubelda rahvusvaheliselt sõjalise toodanguga, pole teemat kommenteerinud.

Varem on OPECi naftariikide klubisse kuuluv Liibüa olnud huvitatud maa-õhk tüüpi raketisüsteemide S-300, TOR-M1 ja Buk ostmisest, aga ka kümnetest helikopteritest ja poolesajast tankist.

USA on viimastel aastatel samuti Liibüaga sidemeid tihendanud. Sellegipoolest soovib Tripoli laiendada koostööd Moskvaga, milles nähakse vastukaalu ameeriklastele Vahemerel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles