Itaalia opositsiooni arvates võiks Berlusconi valida teistsuguseid sõpru

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu näitab mõõtkava Türgi peaministri Tayyip Erdoganiga (keskel), on Silvio Berlusconi ja Vladimir Putin üksteisele lähedased juba kasvult.
Nagu näitab mõõtkava Türgi peaministri Tayyip Erdoganiga (keskel), on Silvio Berlusconi ja Vladimir Putin üksteisele lähedased juba kasvult. Foto: AP / Scanpix

Itaalia põhilise vasakpoolse opositsioonierakonna Demokraatliku Partei hinnangul võiksid peaminister Silvio Berlusconil olla mõnevõrra teistsugused sõbrad kui Vladimir Putin ja Moammar Gaddafi, kirjutab uudistevõrk AFP.

Demokraatliku partei poliitikute sõnul pole Berlusconi «salajane» eravisiit Putini sünnipäevale kohane. «Kus mujal maailmas võib valitsusjuht minna salareisile, et kohtuda ühe maailma juhtiva riigi liidriga?» päris Demokraatliku partei senaator Francesco Rutelli ajalehe Corriere della Sera veergudel.

«Berlusconil on erisuhe Putiniga ning ka [Liibüa liidri] Moammar Gaddafiga,» nentis endine peaminister Massimo D'Alema. «Mul ei ole selle vastu midagi, aga Itaalia-sugusel riigil peaksid olema erisuhted teiste riikidega.»

Ajalehe La Repubblica teatel võttis Itaalia peaminister Venemaale kaasa kastitäie häid veine oma sõbrale Putinile, keda ta juba on võõrustanud oma Sardiinia kodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles