Gruusia kutsub maailma boikottima Sotši olümpiat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotšis valmivad visalt olümpiarajatised.
Sotšis valmivad visalt olümpiarajatised. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Gruusia parlament arutas eile kinniste uste taga, kuidas veenda maailma üldsust boikottima 2014. aastal Venemaal Sotšis toimuvaid olümpiamänge.


Küsimuse arutelu toimus kinniste uste taga Gruusia Olümpiakomitee presidendi Gija Natsvlišvili palvel, kes arvas, et avalik arutelu võib kahjustada Gruusia sporti.

Istungi lõppedes ütlesid saadikud ajakirjanikele, et Gruusia parlament teeb teiste riikide parlamentidele ja valitsustele pöördumise, milles põhjendatakse, miks ei tohi taliolümpia toimuda Sotšis.

«Olümpiamängud on rahu sümbol, ent Venemaa okupeeris naaberiigi alasid ja tegi seal etnilise puhastuse, seega on olümpia Venemaal läbiviimine lubamatu,» ütles saadik Akaki Minašvili.

Parlamendiliige Nugzar Tsiklauri nimetas omakorda lubamatuks spordirajatiste ehitamist Sotšis Abhaasiast toodud materjalidest.

Saadik Šota Malašhija avaldas arvamust, et olümpiamänge ei tohiks pidada Põhja-Kaukaasias, kus pannakse iga päev terroritegusid toime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles