Chávez kutsub Venezuela elanikke kiiresti pesema

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugo Chávez saates «Aló Presidente».
Hugo Chávez saates «Aló Presidente». Foto: Reuters / Scanpix

Venezuela vasakpoolne president Hugo Chávez kutsus eile inimesi üles lõpetama laulmine duši all ning pesema end puhtaks kolme minutiga, sest riigil on probleeme vee- ja elektrivarustusega.


Venezuelas on sel aastal seoses kasvava nõudluse ja alarahastusega olnud mitu tõsist elektrikatkestust. Olukorda on veelgi halvendanud veetaseme langus hüdroelektrijaamade paisudes.

Chávez tegi teatavaks energia säästmise abinõud ning lubas luua ministeeriumi, mis tegeleks sotsialistliku revolutsiooni kuvandit kahjustavate elektriprobleemidega riigis, kus tuleval aastal seisavad ees parlamendivalimised.

Presidendi sõnul on ilmastikunähtuse El Niño põhjustatud vähene sademetehulk viinud kriitiliselt madalale veetaseme maailma ühes suurimas, El Guri veehoidlas.

«Mõned inimesed laulavad duši all pool tundi. Ei, lapsed, kolm minutit on enam kui küll. Ma võtsin aega, kolm minutit, ja ma ei haise,» ütles ta televisioonis edastatud valitsuskabineti istungil.

«Kui te kavatsete lebada seebivahus ja lülitada sisse mullivanni..., kujutage ette, mis kommunism see selline on? Meil ei ole mullivannide jaoks aega,» sõnas ta ministrite naeru saatel.

Chávez mainis ka lennukite kasutamist, et pilvedest vihma esile kutsuda ning lubas, et valitsus annab varsti välja määruse, mis keelab importida madala efektiivsusega elektriseadeldisi. Ta kutsus ministeeriumeid ja riigiettevõtteid kärpima elektri tarbimist viivitamatult 20 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles