Majanduse väike elavnemine tõi Soome-Vene piirile veokite järjekorra

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veokite järjekord Soome Nuijamaa piiripunktis.
Veokite järjekord Soome Nuijamaa piiripunktis. Foto: AFP / Scanpix

Majanduslanguse pidurdumine on toonud tagasi veokite järjekorra Soome idapiirile, maanteeameti väitel on piiriületust ootavate kaubaautode arv suurenenud septembrist saadik ja see peaks nii jätkuma aasta lõpuni.


Samas jääb veokite arv kaugele maha eelmise aasta maksimumist, vahendas YLE.

Maanteeameti Kagu-Soome üksuses esindaja Jukka Tammineni sõnul suureneb Soomest Venemaale suunduvate raskeveokite hulk hoogsas rütmis.

«Iga nädal püstitatakse Vaalimaa piiripunktis selle aasta rekordeid. Kaheksa kuud oli meil vaikne periood, kuid nüüd jälgime hoolega olukorra arenemist. Traditsiooniliselt elavneb piiriületus aasta lõpus,» rääkis ta.

Venemaale suundus septembris umbes 30 000 raskeveokit, tolliameti andmetel on see 3000 võrra enam kui juunis ja juulis. Küll aga jääb see kaugele eelmise aasta tipptasemest, mil idapiiri ületas 50 000 veokit kuus.

Tolliameti peainspektor Eija Pohjansaari vaigistab liigset optimismi. «Veokiliikluse elavnemine algas septembris, kuid peab meenutama, et praegused kogused on oluliselt väiksemad nende numbritega võrreldes, mis olid meil eelmisel aastal samal ajal,» rääkis Pohjansaari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles