Lätlaste hinnangul on riik valel teel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigilippudega lätlased
Riigilippudega lätlased Foto: Reuters / Scanpix

Lätlaste vaated riigi arengule muutuvad üha kriitilisemaks ja koguni 85 protsenti DnB Nord Latvia Barometer küsitluses osalenuist leiab, et riik liigub vales suunas.

Vaid viis protsenti leidis, et Läti on õigel teel, selgub uuringust.

Kõigest kaks protsenti lätlasi on seisukohal, et riigi majandusolukord on paranemas, 28 protsenti ei näe mingit muutust ja 67 protsenti küsitletuist arvab, et see läheb vaid hullemaks.

Rahvas on muutunud kriitilisemaks ka muudes küsimustes. Näiteks nimetas vaid 25 protsenti küsitletutest oma pere rahandusolukorda heaks, 39 protsenti hindas seda keskpäraseks ja 58 protsenti leidis, et see on halb või väga halb.

Uuringufirma SKDS direktori Arnis Kaktinsi arvates näitab inimeste kriitiline hinnang riigi üldisele olukorrale seda, et nad jälgivad ajakirjandust, kus on ülekaalus halvad uudised.

Kuid inimesed ei suuda alati majandusolukorda objektiivselt hinnata ning nende vastused perekonna rahalise seisukorra kohta on seega kõnekamad, leidis ta.

DnB Nord Banka korraldab igakuiseid arvamusküsitlusi, uurimaks rahva hinnangut praegusele majandusseisule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles