Sotšis avati mälestusmärk Stalinile, Churchillile ja Rooseveltile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stalini, Roosevelti ja Churchilli skulptuurid, mille autoriks on Iisraeli skulptor Frank Meisler.
Stalini, Roosevelti ja Churchilli skulptuurid, mille autoriks on Iisraeli skulptor Frank Meisler. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Vene kuurortlinnas Sotšis avati pühapäeval mälestusmärk Franklin Rooseveltile, Winston Churchillile ja Jossif Stalinile.

Skulptuuride autoriks on iisraellane Frank Meisler, selle rahastas fond «Meie võlad». Ajalehe Moskovski Komsomolets andmetel on fondi üheks asutajaks ärimees Viktor Baturin, kes kandideerib 29. juuni valimistel Sotši linnapeaks.

Mälestusmärk kujutab endast kolme liidrit vestlushoos tugitoolides istuvana.

Kultuurifondi «Meie võlad» asutaja Edvard Radzinski kinnitas mälestusmärgi avamisel, et tegemist on maailmas ainulaadse monumendiga.

«See ei ole mälestusmärk Rooseveltile, Churchillile ja Stalinile, see on mälestusmärk, mis ühendab tänase eilsega, see mälestusmärk on pühendatud hetkele, kus kolm inimest leppisid kokku võidelda kurja vaenlase - fašismiga,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles