Briti paremäärmuslaste toetus tõusis pärast vestlussaates osalemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nick Griffin, the leader of the British Nationalist Party talks to the media during a visit to Grays, Essex, following his appearance on BBC Question Time last night.
Nick Griffin, the leader of the British Nationalist Party talks to the media during a visit to Grays, Essex, following his appearance on BBC Question Time last night. Foto: Nick Ansell/PA Wire/Press Association Images

Pärast nende osalemist BBC väitlussaates Question Time arvas ligi veerand täiskasvanud brittidest, et nad võiksid tulevikus hääletada paremäärmusliku Briti Rahvuspartei (BNP) poolt.


Ajalehes Daily Telegraph avaldatud YouGov küsitluse kohaselt, kaaluks 22 protsenti valijaist tõsiselt BNP poolt hääletamist. Kui valimised toimuksid kohe, annaks oma hääle BNP poolt kolm protsenti.

Üle poole küsitletuist arvas aga neljapäevase telesaates esinenud Nick Griffini ülesastumise järel, et parteil on õigus, kui nad räägivad vajadusest kaitsta valgeid britte, kirjutas BBC.

Griffin kritiseeris telesaates islamit, kaitses üht Ku Klux Klani endist juhti, kuid väitis samas, et ta ei ole mingi nats.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles