Stubb palub Soome rahuvalvajatelt vabandust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlased Afganistanis humanitaarabi jaotamas.
Soomlased Afganistanis humanitaarabi jaotamas. Foto: AP / Scanpix

Soome välisminister Alexander Stubb vabandab Soome Afganistanis asuvate rahuvalvajate ees, sest seoses kodumaal tekkinud segadusega selle üle, kauaks nad peaksid sinna jääma, on avalikkuses hakatud kahtlema ka nende ametioskustes, vahendas ajaleht Helsingin Sanomat.


«Nad on teinud suurepärast tööd rasketes oludes ja olen nende üle uhke. Palun vägedelt vabandust, et nad on jäänud poliitilise juhtkonna infovahetusprobleemide pärast teadmatusse,» ütles Stubb.

Kogu segadus algas siis kui president Tarja Halonen väitis teisipäevasel visiidil Egiptusesse, et Afganistani presidendivalimisteks sinna saadetud lisajõud jäävad kohale ka 7. novembril toimuva teise valimisvooru ajaks.

Samuti visiidi delegatsiooni kuulunud Stubb teadis juba siis, et soomlased tulevad sealt enne teist vooru ära, sest nii näeb ette nende tööleping. Sõjaväe ülemjuhataja president Halonen polnud aga sellest teadlik.

Presidendi mitteteavitamises on süüdistatud eelkõige kaitseminister Jyri Häkämiest.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles