Printsess Diana kallima isa tahab saada Šotimaa presidendiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohamed Al Fayed oma jalgpalliklubi mängu eel tervitamas.
Mohamed Al Fayed oma jalgpalliklubi mängu eel tervitamas. Foto: Nigel French/EMPICS Sport

Londoni Harrodsi kaubamaja ja Fulhami jalgpalliklubi omanik Mohamed Al-Fayed teatas ajalehele The Sunday Times, et ta on valmis hakkama iseseisva Šotimaa esimeseks presidendiks, vahendas uudisteagentuur AFP.


80-aastane egiptlasest ärimees omab Šotimaal kinnisvara ja on häälekas Šotimaa iseseisvuse pooldaja.

Fayed, kellele pole hoolimata korduvatest taotlustest Briti passi antud, teatas, et loodab, et talle pakutakse Šoti kodakondsust, kui šotlased iseseisvusreferendumi järel Ühendkuningriigist lahku löövad.

«Teie, šotlased, olete liiga kaua koomas elanud,» ütles Fayed ajalehele. «Millist abi te iganes Šotimaa iseseisvuse taastamisel ei vajaks, ma olen valmis seda andma. Kui šotlased saavad vabaduse tagasi olen valmis hakkama teie presidendiks,» kinnitas ärimees väljaandele.

Küll aga olevat ta pettunud Šoti praeguses omavalitsusjuhis Alex Salmondis, kes keeldus Fayedi hoolimata viimase abivalmidusest vastu võtma. Salmondi partei üks eesmärke on iseseisvusreferendumi korraldamine.

Mohamedi poeg Dodi Fayed, printsess Diana kallim, sai koos viimasega 1997. aasta Pariisi autoõnnetuses surma. Briti kuninglikku perekonda mitte üleliia armastav Fayed väidab, et paari surma taga on vandenõu, kuhu on segatud ka kuninganna Elizabeth II abikaasa prints Philip.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles