Bagdadi pommiplahvatustes on hukkunuid juba 132

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pommiplahvatused Bagdadis 25. oktoobril 2009.
Pommiplahvatused Bagdadis 25. oktoobril 2009. Foto: Reuters / Scanpix

Täna hommikul toimus Iraagi pealinnas Bagdadis kaks pommiplahvatust, milles on hukkunud juba kokku 132 inimest, vigastada sai üle 600 inimese.

Kohaliku aja järgi kella 10.30 paiku plahvatas Bagdadis kaks autopommi, mis jätsid ümberkaudsed hooned varemetesse, linnatänavail võis näha surnukehi ja nende küljest rebitud kehaosi, vahendas AFP.

Viimaste kuude veriseimas enesetapurünnakus on juba süüdistatud Al-Qaedat. Plahvatused kärgatasid Iraagi justiitsministeeriumi ja kohaliku omavalitsuse haldushoone lähedal.

Plahvatustes said viga kümned ja kümned autod, samuti purunes veetorustikke, mis pani tänavatel voolama reovee. Politsei sulges piirkonnas liikluse, sündmuskohal käis ka Iraagi peaminister, kes küll ühtki avaldust ei teinud.

Valitsuse pressiesindaja sõnul on juhtunul Al-Qaeda käekiri ning plahvatustega võidi soovida enne jaanuarikuus toimuvaid parlamendivalimisi olukorda destabiliseerida.

Plahvatused tuletasid kohalikele valusalt meelde 19. augustil toimunud autopommiplahvatusi välis- ja rahandusministeeriumide juurde, milles hukkus sadakond inimest.

Kuigi rahvusvaheliste standardite järgi endiselt kõrge, on enesetapurünnakute arv Iraagis sel aastal märkimisväärselt vähenenud.

Euroopa Liidu eesistujamaa Rootsi mõistis tänahommikused terrorirünnakud hukka ning avaldas hukkunute lähedastele kaastunnet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles