Kriisi mõju arenevatele maadele on katastroofiline

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nälgivad lapsed Etioopias.
Nälgivad lapsed Etioopias. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Arengupäevadel osalenud arengumaade juhid tõdesid, et rahanduskriis ja sellele järgnenud majanduskriis on avaldanud katastroofilist mõju kolmanda maailma riikidele.

Sügav kriis mitmes Sahara-taguses riigis hakkas viimastel aastatel üle minema, kui majanduslangus Läänes paljud arenguabi toel jalule tõusnud riigid viletsusse tagasi paiskas, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Ometigi on nälgiv Aafrika nii rikas manner, et võiks ära toita kogu Läänemaailma, kui Lääs ei mängiks silmakirjalike reeglite järgi.

«Pakutavatele põllumajandustoodetele on kehtestatud sellised kvaliteedistandardid, et neid on võimatu täita, eriti väiketalunikel,» rääkis Lõuna-Aafrika Põllumajandusliitude Konföderatsiooni tegevdirektor Ishmael D. Sunga.

Milline peaks olema nii Läänele kui arengumaile sobiv tee, Stockholmis ei selgunud; Eesti välisministeeriumi asekantsler Marina Kaljurand aga rõhutab, et arengumais toimuv puudutab otseselt ka meid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles