Soomes algas korralike talvekingade kampaania

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks libedale tänavale aitavad kukkumisele kõvasti kaasa ka halvasti valitud kingad.
Lisaks libedale tänavale aitavad kukkumisele kõvasti kaasa ka halvasti valitud kingad. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Igal aastal peab umbes 6000-8000 soomlast jääma haiguslehele teel tööle või töökohal kukkumise tõttu, kirjutab uudistevõrk YLE. Täna algas Soomes iga-aastane libisemisvastane kampaania, mille korraldajad kutsuvad rahvast pöörama erilist tähelepanu oma talvekingade valikule.

Libastumise tagajärjed on märksa laiaulatuslikumad kui keskmise muud tüüpi tööõnnetuse omad, kirjutab YLE. Ja asjatundjate hinnangul juhtub kukkumusi palju seetõttu, et inimestel pole korralikke kingi.

Soome Töötervishoiu instituudi hinnangul peaksid jalatsitootjad võtma tarvitusele märgistuse, mis näitaks, millised kingad sobivad milliste pindade ja millise õhutemperatuuriga. Instituudi hinnangul on just korralikud kingad parim kaitse libastumise vastu.

Talvel jääga kukkumine pole ainult vanemate inimeste probleem, nendib YLE. Põhjanaabrite mulluse libisemisvastase kampaania andmeil libastub kolmandik soomlastest igal aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles