Kuulsaimad petulood on seotud viljaringidega

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljaringid.
Viljaringid. Foto: Wikipedia.org

Erinevad seletamatud loodusnähtused on inimesi paelunud kõikjal maailmas. Sageli ilmneb aga, et veidra nähtuse põhjustaja polegi maavälist päritolu, nagu esmapilgul arvatakse. Tihti on selliste looduslike anomaaliate põhjustaks inimkäsi, kuid eesmärgiks just üldsuse veenmine, et juhtunu põhjustaja pole pärit siit planeedilt.

1991. aastal said Southamptonist Inglismaalt pärit Doug Bower ja Dave Chorley kuulsaks, kui teatasid, et tulid 1976. aastal ühel õhtul Winchesteri pubis istudes mõttele nalja pärast viljaringe tegema hakata. Nad tegid viljaringe alates 1978. aastast, kuid kui keegi ringidele alguses erilist tähelepanu ei pööranud ning ajakirjanduses ilmusid artiklid, mis väitsid, et sellistel ringidel võivad olla looduslikud tekkepõhjused, hakkasid mehed alates 1980. aastate algusest viljapõldudele tehtud kujundeid geomeetriliselt keerukamaks muutma.

Pettus tuli ilmsiks, kui ühe naljamehe abikaasa pani tähele oma elukaaslase auto läbitud kilometraaži kahtlast suurust, misjärel see naisele kõik üles tunnistas ning müstiliste kosmosekülaliste arvele kirjutatud geomeetriliste kujundite mõistatus lahenes.

Sarnaseid esmapilgul maavälist või paranormaalset päritolu tekkelooga juhtumeid teab maailm vägagi palju, olgu siis tegu amatöörvideotega väidetavate kosmosetulnukate surnukehade lahkamisest, filmilindile jäädvustatud lumeinimestega, keda tegelikult kehastavad osavad petturid, või eelajalooliste koopamaalingute jäljendamisega.

Samasse sarja kuuluvad ka petulood meteoriidikraatritest. Värskeim sarnane sündmus leidis aset käesoleva aasta märtsis Lõuna-Eestis, kus mitme järve jääle tekkisid veidrad augud, mille päritolu kirjutati alul maavälise tekitaja arvele.

Kui alul peeti Riidaja, Keeni ja Otepää veekogude jääle tekkinud väikseid auke meteoriiditükkide tekitatuks, siis hiljem selgus, et aukude servalt leiti erinevaid soolasid, mida tarvitatakse just jää sulatamiseks ning tõenäolisemaks sai nende aukude puhul inimtekkeline sünnipõhjus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles