Al-Qaedaga seotud rühmitus võttis vastutuse Bagdadi rünnakute eest

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rusude koristamine justiitsministeeriumi hoone ees Bagdadis.
Rusude koristamine justiitsministeeriumi hoone ees Bagdadis. Foto: AP / Scanpix

Terrorivõrgustikuga Al-Qaeda seotud rühmitus võttis vastutuse pühapäeval 155 inimese elu nõudnud kahe üheaegse suitsiidirünnaku eest.


26. oktoobriga dateeritud avaldus pandi üles võrguküljele, mida äärmuslased sageli rünnakute toimepanemisest teatamiseks kasutavad.

«Enesetapuründajad võtsid sihtmärgiks uskmatute pesad ja kalifaadi maal asuva šiiitliku usutaganejate riigi alussambad,» on öeldud avalduses.

Sarnast retoorikat kasutavad sageli sunniaraablastest sissid, kirjeldades šiiamoslemitest enamust, kes Iraagi valitsuses on 2003. aasta USA invasioonist alates domineerinud.

«Väljavalitud sihtmärkide seas olid justiitsministeeriumi nime all tuntud rõhumisministeerium ning Bagdadi provintsiassamblee.... Vaenlased mõistavad üksnes jõu keelt,» lisati avalduses.

Sama rühmitus võttis vastutuse ka augustis toime pandud rünnakute eest valitsusasutuste juures Bagdadis, milles hukkus 95 inimest.

Ametiisikute sõnul kasutati pühapäevastes rünnakutes väikebusse, millega enesetapjad lähedalasuvalt objektilt rünnakupaika sõitsid.

Iraagi võimud plaanivad korraldada jaanuaris valimised, mida mässulised terrorirünnakutega nurjata soovivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles