Stubb: Soomel on ELi tippkohtadele head šansid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Stubb
Alexander Stubb Foto: AFP / Scanpix

Soome välisminister Alexander Stubb ütles ülehomme Brüsselis algava Euroopa ülemkogu eel, et Soomel on hea võimalus saada mõni Lissaboni leppega kaasnevast ELi uuest kõrgest ametikohast.


Spekulatsioonid loodavate ametikohtade, peamiselt Euroopa ülemkogu presidendi ja ELi nn välisministri ümber on praegu küll mitteametlikud, kuna Tšehhi pole veel Lissaboni lepet ratifitseerinud.

Siiski on kohtadele välja käidud juba paarkümmend kandidaati, vahendas YLE. Soomlasi on nende seas koguni neli: välisministriks pakutakse eurovolinik Olli Rehni ja presidendiks Paavo Lipponeni, Martti Ahtisaarit ja Tarja Haloneni.

«Meil on välja käia rohkem nimesid kui ühelgi teisel riigil. Ka Suurbritannias ei räägita kellestki peale Tony Blairi,» ütles Stubb täna YLE-le.

Eile kerkis ülemkogu presidendi kohale uus kandidaat, Läti ekspresident Vaira Vike-Freiberga ning Stubbi sõnul on naiskandidaadil head šansid valituks osutuda.

«Mitmel kõnelusel tuuakse esile, et oleks pisut veider, kui nelja või viide ametisse vaid mehi valitakse,» ütles Stubb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles