Schwarzenegger saab Putini pronksbüsti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skulptor Aleksandr Tšernoštšjokov 18. oktoobril Putini büsti kallal töötamas.
Skulptor Aleksandr Tšernoštšjokov 18. oktoobril Putini büsti kallal töötamas. Foto: AFP / Scanpix

Kunagisele Hollywoodi filmistaarile ja praegusele California kubernerile Arnold Schwarzeneggerile kingitakse Vene peaministri Vladimir Putini pronksbüst, ütles täna selle skulptor.


Büsti tellis Peterburi skulptor Aleksandr Tšernoštšjokovilt Vene kulturismiföderatsioon. Seda valmistatakse praegu Peterburis ning antakse austria päritolu ameerika poliitikule üle tuleva aasta märtsis, vahendas AFP.

«Putin on nii keeruline isiksus. Ta ei jäta kedagi ükskõikseks,» ütles Tšernoštšjokov, kes on Putini büsti kallal töötanud alates juunist.

Sama mees valmistas 1991. aastal ka Schwarzeneggerist skulptuuri, mille viis tollal isiklikult kohale kulturismiföderatsiooni president Vladimir Dubinin.

Peatselt said nad teada, et kuigi Schwarzenegger kogub skulptuure, polnud tema kollektsioonis ühtki kommunisti. Viga sai parandatud paar aastat hiljem, kui Tšernoštšjokov tegi talle Stalini ja Lenini skulptuurid.

«Seejärel viisime talle Gorbatšovi ja Jeltsini büstid,» ütles Dubinin, kelle sõnul oli järgmine loogiline samm Putin.

Skulptor Tšernoštšjokov ütles, et võttis tellimuse vastu, ehkki pole nõus päris kõigega, mida Putin teeb. «Intelligentsi tõeline liige on alati võimu vastu,» ütles ta.

Putini pressiesindaja Dmitri Peskov ütles, et peaministrit pole valmivast büstist teavitatud, kuid ütles, et Putin ei kiidaks seda heaks, kuna too on alati seisnud vastu sellele, et tema populaarsus isikukultuseks muutuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles