Poola peaminister tegi ettepaneku keelustada osa hasartmänge

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguautomaat..
Mänguautomaat.. Foto: Margus Ansu.

Poola peaminister Donald Tusk tegi teisipäeval ettepaneku kuulutada seadusevastaseks internetipõhised hasartmängud ja väljaspool kasiinosid paiknevad mänguautomaadid.


«Sellist laadi hasartmängurlus peaks kaduma sajaprotsendiselt viie aasta jooksul,» ütles Tusk, kelle sõnul aitaks keeld vältida noorte sõltuvusse sattumist hasartmängudest ja raharaiskamisest.

Ajakirjanikega rääkinud peaminister lisas, et soovib tõsta mänguautomaatidelt võetavat hasartmängumaksu. Tuski hinnangul peaks valitsus eelnõu heaks kiitma lähinädalatel.

Poola valitsust tabas oktoobri alguses hasartmängumaksuga seotud skandaal, mis päädis võimuerakonna parlamendifraktsiooni liidri ja mitme ministri vabastamisega ametist.

Kõik poliitikud eitasid neile esitatud kahtlustusi.

Tusk vabastas ametist neli ministrit ja neli nõunikku seoses kahtlustustega, et osa neist olid ühenduses ärimeestega, kes soovisid leevendada kava tõsta tuntavalt hasartmängumaksu.

Peaminister, kelle populaarsus skandaali järel küll esiti langes, kuid on praeguseks taastunud, avalikustas ühtlasi ka valitsuse kava tõsta mänguautomaatidelt võetavat maksu 180 eurolt 480 eurole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles